οίκτος σε μικρές δόσεις

Πρώτα το οργανόγραμα, έπονται διαμαρτυρίες,συλλαλητήρια
στη συνέχεια η πρώτη εφαρμογή των μέτρων,
οι διαμαρτυρίες εντείνονται,γίνονται απεργίες,μαζικές κινητοποιήσεις,όμως διάλογος ουδείς , διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα συναλλαγής.Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα δρώμενα "ως έχουν" ,τόνοι μελάνι,άσκηση δημοσιογραφίας -τα δύσκολα θέματα χειρίζονται οι δημοσιογράφοι του τάδε ή του δείνα καναλιού , της τάδε ή της δείνα εφημερίδας.
Έπεται νέο κύμα αντιδράσεων ..
πάλι όμως τίποτα!
οι μέρες περνούν, οι μάζες αποδυναμώνονται καθώς διαβλέπουν να σείωνται τα κεκτημένα τους-ο πόλεμος εναντίον τους ,όπως τον αποκαλούν,έχει πάρει διαστάσεις λαίλεπας - αποσύρονται ηττημένοι στα τετραγωνικά μέτρα που τους ανήκουν-μην τύχει και χαθούν κι'αυτά!
Εκεί οι διοικούντες αισθάνονται ότι επήλθε επιτέλους χαλιναγώγηση των ατίθασων μαζών και ξεκινούν την κατά κεφαλήν καταμέτρηση , τη σφράγιση του αριθμού των εισερχομένων στην πολιτική κοινωνία της ευρώπης του 2010.
Στη συνέχεια ανακοινώνουν τις νέες κατευθύνσεις - σε προγραμματικές δηλώσεις - επαναπροσδιορίζουν τα ήθη ,τα έθιμα,τις αργίες ,τις συνήθειες,καταργούν,ψηφίζουν,ελέγχουν,καταστέλουν και διοικούν...κατά το δοκούν.
Εμείς που αποφασίσαμε να χαμηλώσουμε την κεφαλή-προδότες κατά τον παλιό κώδικα των μαζών-επαναπρογραμματίζουμε τον εγκεφαλό μας και ζούμε βάσει αυτού του νέου κώδικα-χρησιμοποιόντας το αριστερό μέρος του εγκεφάλου εί δυνατόν.
Ας πούμε πως η -πρότερη- αντιδρασή μας έφταιγε..
Ας πούμε πως γλιτώσαμε -ίσως-απο μια επικείμενη πομπηϊα όταν η χρήση έγινε κατάχρηση,
Ας πούμε πως όλα τώρα είναι καλά για να'χει ενδιαφέρον τούτο το ξεκίνημα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: